eng | ua
«« Назад до списку

Презентація результатів польового етапу в рамках Національного дослідження йодного статусу та використання домогосподарствами йодованої солі в Україні
 



У липні - вересні 2021 року ГО «Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка» у партнерстві з ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» та ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин ім.В.П.Комісаренка НАМН України» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні здійснило збір біоповедінкових даних для визначення йодного статусу серед жінок репродуктивного віку та оцінки вживання йодованої солі у домогосподарствах.

 В рамках дослідження методом телефонного інтерв’ю опитано 1814 респондентів у 260 кластерах. Зібрано 2053 зразків сечі та 2057 зразків солі. 354 респонденти погодились здати другий зразок сечі.

Наразі триває обробка даних та підготовка аналітичних матеріалів. Отримані дані стануть доказовою базою для впровадження національних політик щодо обов’язкової йодизації солі та попередження йододефіциту серед населення України. 

Презентація >>>
 
Версия для печати

Український Iнститут Соцiальних Дослiджень (C) 2005