eng | ua
«« Назад до списку

Результати дослідження «Обсяг неформальних платежів в Україні на рівні первинної медичної допомоги»
 
26 грудня 2018 р. у МОЗ України відбулася презентація та обговорення результатів дослідження «Обсяг неформальних платежів в Україні на рівні первинної медичної допомоги»


Дослідження здійснено ГО «Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка» на замовлення «Делойт Консалтінг Оверсіз Проджектс» (Delloite Consulting Overseas Projects, LLC), в межах виконання проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії». Дані, отримані в ході дослідження, було використано у процесі розрахунку капітаційної ставки для первинної медичної допомоги на 2019 рік.

Польовий етап робіт (опитування 4000 осіб віком 16 років і старше на виході із закладу первинної медичної допомоги та 25 глибинних інтерв’ю з медичними працівниками) відбувся в березні 2018 р. Вибіркова сукупність репрезентативна для населення України (віком 16 років і старше) за статтю, віком, типом поселення та регіоном.

Результати дослідження доступні на сайті «Реформа ВІЛ-послуг у дії» за посиланням.

Методологічні аспекти дослідження – у презентації за посиланням.

Проект USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії». (2018). Обсяг неформальних платежів в Україні на рівні первинної медичної допомоги.
http://www.hivreforminaction.org/wp-content/uploads/2018/12/B_Informal-Payments-2018-Report_UA_internet.pdf

Презентація (методологія дослідження) >>>

 
Версия для печати

Український Iнститут Соцiальних Дослiджень (C) 2005